Directeuren in actie

17 september 2018

Een groot deel van onze directeuren heeft woensdag 12 september aan de (nood)klok geslagen, als actie voor minder werkdruk en een beter salaris.

De AVS, de vereniging voor schoolleiders, heeft directeuren in het basisonderwijs opgeroepen om op woensdag 12 september actie te voeren voor een beter salaris en minder werkdruk. Door om 09:00 uur de jaarlijkse ontruimingsoefening te houden sloegen schoolleiders alarm.
 

Een groot deel van onze directeuren heeft samen ook letterlijk de (nood)klok geslagen in het Museum Klok & Peel. Ook de bestuurder van Prodas, Jacqueline Ketelaar, onderschrijft de noodzaak om kritisch te kijken naar het functiebouwwerk en loongebouw voor directeuren. Dat is gelukkig zo ook al gedaan voor leerkrachten.

Prodas heeft het thema werkdruk hoog op de agenda staan. Vanwege het belang van het onderwerp voor medewerkers gaan we samen zoeken naar oplossingen. Niet alleen de inzet van meer collega's is de oplossing, maar we zullen het onderwijs anders moeten gaan organiseren om echt iets te veranderen aan de ervaren werkdruk.

Terug naar overzicht