Beroepenmarkt groep 1/2, peuters en kinderdagverblijf

18 juni 2019

Dinsdag 18 juni waren er 9 ouders en ook een opa en een oma op bezoek om te vertellen over hun beroep. Samen met de kinderen van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf gingen onze kleuters in 8 ronden van 15 minuten kijken, luisteren én beleven wat het werk allemaal inhoudt. Het werd een fantastische ontdekkingstocht.

Een hotelmanager, militair met jeep en uitrusting, politieagenten, wijkverpleegkundigen, een IC-verpleegkundige, een nagelstyliste, een kapster, een vrachtwagenchauffeur, een bloemiste, een pedagogisch medewerker, allemaal deden ze hun verhaal die de kinderen aansprak.

Er werden haren en handen mooi gemaakt, de kinderen zaten achter het stuur van de vrachtwagen. De politiesirene klonk veelvuldig en de kinderen liepen met mondkapjes en operatiemutsen. Er waren mooie posters en stickers van de luchtmacht en alle kinderen kregen een prachtige bloem, een werkboek over de politie en nog veel meer.

In een ochtend kwamen de kinderen heel veel te weten over allerlei beroepen. Wat geweldig om te zien hoe de kinderen tegelijkertijd genoten en hoeveel hulp er kwam van ouders en grootouders. Bekijk vooral ook het fotoalbum in de app !