Welkom in groep 5P

19 augustus 2019

In onze klas zitten 25 kinderen, 15 meisjes en 10 jongens.
SAMEN met juf Carin (op maandag) en meester Peter (op de andere dagen) gaan we er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.
Berichten kunt u mailen naar: peter.vandeweijer@prodas.nl

Een groep is als een ketting. Elk kind is hierin een belangrijke schakel. Samen proberen we een sterke ketting te zijn!

Goed om te weten:
Behalve met de eigen meester of juf kunnen de kinderen te maken krijgen met andere leerkrachten en begeleiders, bijvoorbeeld voor toetsing, extra oefening of extra aanbod.
Uw kind krijgt schrijfmaterialen van school; we vragen u om andere pennen, potloden, gummen e.d. thuis te laten. Een goede, niet te dikke etui om schrijfspullen op te bergen is welkom!
Elke ochtend starten we met de inloop. Iedereen gaat meteen lekker aan het lezen. De leerkracht kan tijdens deze inloop met individuele kinderen of groepjes aan het werk.
Met de methode Estafette bouwen we verder aan het technisch lezen. Aan sommige kinderen vragen we om ook thuis te oefenen! Maar natuurlijk geldt voor iedereen: oefening baart kunst; hoe meer je oefent, hoe sterker je wordt. Maak ook gebruik van De bieb op school (BOS). Hier vindt U hele leuke boeken. Op donderdagmiddag mogen de kinderen een biebpas meenemen en onder schooltijd een boek uit gaan zoeken.
Bij de rekenlessen gebruiken we de methode Wizwijs. Op de laatste pagina van het werkboekje staat uitgelegd wat de kinderen in dit blok hebben geleerd. De kinderen krijgen dit werkboekje na elk afgerond blok mee naar huis! Ook in groep 5 blijft het inoefenen van de tafeltjes een belangrijk punt van aandacht. Deze tafeltjes hebben we in hogere leerjaren nodig om vlot te kunnen cijferen! Ken je ze allemaal? Dan verdien je een tafeldiploma!
Op de computer kan uw kind werken op school en thuis werken met het programma Rekentuin.
De gymles is op maandag en donderdag. Deze lessen worden gegeven door een vakdocent van Leef. Denk aan de gymspullen!
Verdere Informatie over onze methodes kunt u vinden in de digitale schoolgids!
School is meer dan taal, lezen en rekenen. De kinderen brengen vele uren samen met anderen door. Ook dit moet geleerd worden. Hoe ga je respectvol met elkaar om, hoe word je weerbaarder en zelfstandiger, hoe groei je ook als persoon. Met de methode Kwink, groeps- en individuele gesprekjes werken we hieraan.