Welkom in groep 5P !

8 september 2020

22 augustus 2020
In onze klas zitten 28 kinderen. Op maandag staat juf Mirjam voor de groep; op de andere dagen meester Peter. Ook zal onderwijsassistente Chantal regelmatig in de groep komen helpen. SAMEN gaan we er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Berichten graag mailen naar zowel meester Peter als juf Mirjam, zodat we beiden op de hoogte zijn! Onze mailadressen zijn:

peter.vandeweijer@prodas.nl
mirjam.vandenbogaert@prodas.nl

Een groep is als een ketting. Elk kind is hierin een belangrijke schakel. Samen proberen we een sterke ketting te zijn! 

Goed om te weten: 
Behalve met de eigen meester of juf kunnen de kinderen te maken krijgen met andere leerkrachten en begeleiders, bijvoorbeeld voor toetsing, extra oefening of extra aanbod. 
Uw kind krijgt schrijfmaterialen van school; we vragen u om andere pennen, potloden, gummen e.d. thuis te laten. Een goede, niet te dikke etui om schrijfspullen op te bergen is welkom! 
Elke ochtend starten we met de inloop. Iedereen gaat meteen lekker aan het lezen. De leerkracht kan tijdens deze inloop met individuele kinderen of groepjes aan het werk. 
Met de methode Estafette bouwen we verder aan het technisch lezen. Aan sommige kinderen vragen we om ook thuis te oefenen! Maar natuurlijk geldt voor iedereen: oefening baart kunst; hoe meer je oefent, hoe sterker je wordt. Maak ook gebruik van De bieb op school (BOS). Hier vindt U hele leuke boeken. 
Bij de rekenlessen starten we dit jaar met de methode Getal en ruimte junior. In groep 5 blijft het inoefenen van de tafeltjes een belangrijk punt van aandacht. Deze tafeltjes hebben we in hogere leerjaren nodig om vlot te kunnen cijferen! Ken je ze allemaal? Dan verdien je een tafeldiploma! Een mooi computerprogramma om thuis tafels mee te oefenen is www.tafeldiploma.nl 
Op de computer kan uw kind werken op school en thuis werken met het programma www.rekentuin.nl 
Onze gymles is op maandagmiddag   donderdagochtend.  Een van de lessen wordt gegeven door een vakdocent van Leef. Denk aan de gymspullen! 
Verdere Informatie over onze methodes kunt u vinden in de digitale schoolgids! 
School is meer dan taal, lezen en rekenen. De kinderen brengen vele uren samen met anderen door. Ook dit moet geleerd worden. Hoe ga je respectvol met elkaar om, hoe word je weerbaarder en zelfstandiger, hoe groei je ook als persoon. Met de methode Kwink, groeps- en individuele gesprekjes werken we hieraan. 

Met vriendelijke groet, 

Meester Peter, Juf Mirjam, Juf Chantal. 

Terug naar overzicht