Welkom in groep 4HM!

22 augustus 2018

Welkom op de website van groep 4HM. In onze klas zitten 24 kinderen.
SAMEN gaan we er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

In groep 4HM zitten 24 kinderen.
Mailadressen leerkrachten: mirjam.vandenbogaert@prodas.nl en hanke.maessen@prods.nl.
Als er dingen zijn vinden we het altijd heel fijn als U naar beide leerkrachten een mail stuurt.
We blijven dan goed op de hoogte wat er allemaal speelt in de klas.

SAMEN gaan we er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Goed om te weten:

Behalve met de eigen meester of juf kunnen de kinderen te maken krijgen met andere leerkrachten en begeleiders, bijvoorbeeld voor toetsing, extra oefening of extra aanbod.

Uw kind krijgt schrijfmaterialen van school; we vragen u om andere pennen, potloden, gummen e.d. thuis te laten. Een goede, niet te dikke etui om schrijfspullen op te bergen is welkom!

Elke ochtend starten we met de inloop. Iedereen gaat meteen lekker aan het lezen. Later voegen we andere onderdelen toe. De juf kan dan met één of meerdere kinderen aan werk.

Met de methode Estafette bouwen we verder aan het technisch lezen. Aan sommige kinderen vragen we om ook thuis te oefenen! Maar natuurlijk geldt voor iedereen: oefening baart kunst; hoe meer je oefent, hoe sterker je wordt. Maak ook gebruik van De bieb op school (BOS). Hier vindt U hele leuke boeken. Op donderdagmiddag mogen de kinderen een biebpas meenemen en onder schooltijd een boek uit gaan zoeken.

Bij de rekenlessen gebruiken we de methode Wizwijs. Op de laatste pagina van het werkboekje staat uitgelegd wat de kinderen in dit blok hebben geleerd. De kinderen krijgen dit werkboekje na elk afgerond blok mee naar huis! Natuurlijk gaan we in groep 4 ook aan de slag met de tafeltjes van 1 tot en met 10. (en soms nog verder). Deze tafeltjes hebben we in hogere leerjaren nodig om vlot te kunnen cijferen! Ken je ze allemaal? Dan verdien je een tafeldiploma!
Op de computer kan uw kind werken op school en thuis werken met het programma Rekentuin.

De gymles is op maandag en vrijdag. Deze lessen worden gegeven door een vakdocent van Leef. Of door de eigen juf. Vergeet de gymspullen niet!

Verdere Informatie over onze methodes kunt u vinden in de digitale schoolgids!

School is meer dan taal, lezen en rekenen. De kinderen brengen vele uren samen met anderen door. Ook dit moet geleerd worden. Hoe ga je respectvol met elkaar om, hoe word je weerbaarder en zelfstandiger, hoe groei je ook als persoon. Met de methode Kwink, groeps- en individuele gesprekjes werken we hieraan.

Een groep is als een ketting. Elk kind is hierin een belangrijke schakel.
Samen proberen we een sterke ketting te zijn!