Welkom in groep 4P!

22 augustus 2018

Een groep is als een ketting. Elk kind is hierin een belangrijke schakel.
Samen proberen we een sterke ketting te zijn!

Welkom op de groepspagina van groep 4P! In onze klas zitten 26 kinderen; 17 meisjes en 9 jongens.Juf Carin is er op maandag en meester Peter op dinsdag t/m vrijdag. SAMEN gaan we er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Je kunt me bereiken op dit mailadres: peter.vandeweijer@prodas.nl.

Goed om te weten:

Behalve met de eigen meester of juf kunnen de kinderen te maken krijgen met andere leerkrachten en begeleiders, bijvoorbeeld voor toetsing, extra oefening of extra aanbod.

Jullie kind krijgt schrijfmaterialen van school; we vragen jullie om andere pennen, potloden, gummen e.d. thuis te laten. Een goede, niet te dikke etui om schrijfspullen op te bergen is welkom!

Elke ochtend starten we met de inloop. Iedereen gaat meteen lekker aan het lezen. Later voegen we andere onderdelen toe. De leerkracht kan dan met één of meerdere kinderen aan werk.

Met de methode Estafette bouwen we verder aan het technisch lezen. Aan sommige kinderen vragen we om ook thuis te oefenen! Maar natuurlijk geldt voor iedereen: oefening baart kunst; hoe meer je oefent, hoe sterker je wordt. Maak ook gebruik van De bieb op school (BOS). Hier vind je hele leuke boeken. Op donderdagmiddag mogen de kinderen een biebpas meenemen en onder schooltijd een boek uit gaan zoeken.

Bij de rekenlessen gebruiken we de methode Wizwijs. Op de laatste pagina van het werkboekje staat uitgelegd wat de kinderen in dit blok hebben geleerd. De kinderen krijgen dit werkboekje na elk afgerond blok mee naar huis! Natuurlijk gaan we in groep 4 ook aan de slag met de tafeltjes van 1 tot en met 10. (en soms nog verder). Deze tafeltjes hebben we in hogere leerjaren nodig om vlot te kunnen cijferen! Ken je ze allemaal? Dan verdien je een tafeldiploma!
Op de computer kan elk kind werken op school en thuis werken met het programma Rekentuin.

De gymles is op maandagmiddag en donderdag. Deze lessen worden gegeven door een vakdocent van Leef. Vergeet de gymspullen niet!

Verdere Informatie over onze methodes kun je vinden in de digitale schoolgids!

School is meer dan taal, lezen en rekenen. De kinderen brengen vele uren samen met anderen door. Ook dit moet geleerd worden. Hoe ga je respectvol met elkaar om, hoe word je weerbaarder en zelfstandiger, hoe groei je ook als persoon. Met de methode Kwink, groeps- en individuele gesprekjes werken we hieraan.